16.10.2023

Oprava Branického mostu brzdí provoz na Strakonické, jeden pruh je uzavřený

Provoz na vytížené Strakonické ulici v pražské Malé Chuchli komplikuje omezení kvůli úpravám Branického mostu. Motoristé musejí počítat s hustou dopravou. Vyplývá to z informací chuchelské radnice a pražské Technické správy komunikací (TSK). Podle informací na webu TSK byl dnes ráno provoz v daném úseku pod Branickým mostem na stupních tři až čtyři.

Kvůli pracím na zdvoukolejnění železničního Branického mostu je postupně omezována doprava ve Strakonické ulici v úseku Zbraslavská - Barrandovský most.

Podle webu městské části Velká Chuchle je nyní uzavřen levý jízdní pruh ve směru do centra a doprava je zachována ve dvou pruzích. V protisměru je provoz bez omezení. Toto omezení potrvá do 3. listopadu.

Rekonstrukce Branického mostu mezi stanicemi Radotín a Krč začala 1. července. Během 13 měsíců na mostě přibude nová kolej, most tak bude po úpravách mít koleje dvě. Celkové náklady jsou zhruba 2,7 miliardy korun.

„Vybuduje se především druhá traťová kolej v úseku od odbočky Tunel nacházející se před Branickým mostem do stanice Praha-Krč. Současně vznikne i nová odbočka Spořilov, která umožní vlakům přejíždět z jedné koleje na druhou,“ uvedl již dříve Dušan Gavenda, mluvčí Správy železnic.

 

Zdroj: idnes.cz